Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w panierce cebulowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
zupa w proszku 1/2 opakowania( cebulowa)
jajko 2 szt
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
płatki kukurydziane 1 szkl
olej do smażenia

Porada

Kotlety podawać z ziemniakami i dowolną surówką

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w panierce cebulowej

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem.
Krok 1 - Kotlety schabowe w panierce cebulowej  foto
2
Jajka wbić do miski, dodać przyprawę kucharek, roztrzepać widelcem.
Krok 2 - Kotlety schabowe w panierce cebulowej  foto
3
Mięso obtaczać w zupie cebulowej,
Krok 3 - Kotlety schabowe w panierce cebulowej  foto
4
Zanurzyć w roztrzepanych jajkach.
Krok 4 - Kotlety schabowe w panierce cebulowej  foto
5
Obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krok 5 - Kotlety schabowe w panierce cebulowej  foto
6
Włożyć na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor
Krok 6 - Kotlety schabowe w panierce cebulowej  foto
7
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 7 - Kotlety schabowe w panierce cebulowej  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak