Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica w ostrym sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 20 dag
cebula 1 sztuka
olej ryżowy 3 łyżki
imbir kawałek
kumin
sok z cytryny
Kurkuma mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Porada

Użyłam soczewicy zielonej.

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica w ostrym sosie

Soczewicę opłukać i gotować ok. 40 min.od czasu do czasu mieszając. Odcedzić. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki z utartym imbirem aż zmięknie. Kolejno dodać kumin, kurkumę, pieprz cayenne, sól. Dodać odsączoną soczewicę i delikatnie wymieszać. Zestawić z ognia, dodać sok z cytryny. Przełożyć na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 27.11.2014 18:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak