Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
jeżyny 0,5 kg
cukier 1 szklanka
whisky 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky

Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Jeżyny myjemy dokładamy do śliwek. Owoce smażymy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu aż masa stanie się gęsta. Dodajemy cukier i whisky i przesmażamy dalej aż masa będzie gęsta i kleista.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 23.11.2014 17:48
pyszne -idealne na jesienne wieczory!
Grazyna0211 23.11.2014 17:26
muszą być smaczne
Skotka 23.11.2014 15:22
Ciekawe połączenie, muszą być pyszne:)
Kluska_87 23.11.2014 14:16
ciekawe jaki ma smak
erym 23.11.2014 13:21
nie znam jeszcze polaczenia jezyny i sliwki, ale to moze smakowac!
Renata9 23.11.2014 12:16
rewelacyjne te Twoje powidła
Konczi 23.11.2014 12:14
interesujący przepis
Lis 23.11.2014 11:56
Smakowite powidła:)
Futka 23.11.2014 11:55
Przepyszne powidełka :)
stokrotka 23.11.2014 11:38
ale świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak