Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 400 g
kiełbasa 1 pętko (wędzona)
ząbki czosnku 4
marchew
ziemniaki 4 duże
śmietana 100 ml
mąka 1 łyżka
zakwas 500 ml (barszczu białego)
jajko ugotowane na twardo 4
Liść laurowy suszony Prymat 4
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
bulion warzywny 2 l
sok z cytryny 1/2
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Kiełbasy ,pokrojoną w krążki marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę zalałem bulionem warzywnym ,ugotowałem i wyjąłem. Do wywaru dodałem przyprawy ,czosnek pokrojony w plasterki i zakwas. Lekko podgotowałem.
Śmietanę i mąkę połączyłem ,dolałem trochę wywaru ,wymieszałem i całość dolałem do zupy. Zagotowałem ,ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem i sokiem z cytryny.
Podałem z jajkami ugotowanymi na twardo i kiełbasami pokrojonymi w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.12.2014 21:51
lubię taki :)
Laila2786 23.11.2014 13:12
mniam aż ślinka cieknie
Mama niejadka 23.11.2014 12:04
Smaki dzieciństwa :)
AgaS10 23.11.2014 10:49
ulubiony obiad mojego męża:)
Ewelina1991 23.11.2014 10:42
smaczny barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak