Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos buraczkowy do mięs i wędlin

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 15 dag - upieczone
wino czerwone wytrawne 80 ml
powidła śliwkowe 3 łyżki
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos buraczkowy do mięs i wędlin

Buraczki drobno zetrzeć. Dołożyć powidła i skórkę pomarańczową smażoną.
Wymieszać wino, oliwę i sok cytrynowy, dolać do buraczków i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gabrysia123 24.11.2014 22:40
Bardzo smaczny się wydaje.
IwonaDD 23.11.2014 09:36
mega apetyczny!
Róża1 23.11.2014 00:13
poezja ten Twój sos do wędlin !!!!!!!!!!! już mam ochotę go robić :-).
gosia561 22.11.2014 23:52
idealny dodatek
Gabi44 22.11.2014 23:17
Ciekawy sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak