Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
zupka chińska łagodna 1 sztuka
zupka chińska ostra 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
kapusta pekińska mała 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
sos czosnkowy 1 sztuka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich

Do przygotowania sałatki najlepiej nadają się zupki z grubszym makaronem. Wrzucamy go do dużej miski, wcześniej łamiąc na mniejsze kawałki. Posypujemy przyprawami z pakiecików. Olej mieszamy z przyprawą do kurczaka i dobrze nacieramy mięso. Smażymy w całości. Kiedy przestygnie kroimy w kostkę i wrzucamy do makaronu. Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski, paprykę w kostkę. Fasolę oraz kukurydzy płuczemy i wszystko dodajemy do miski. Mieszamy dokładnie składniki i łączymy z sosem czosnkowym. Odstawiamy na jakiś czas, aż makaron zmięknie. Od czasu do czasu mieszamy aby sałatka dokładnie się "przegryzła".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 27.09.2015 15:42
Polecam, jest bardzo smaczna :)
Bernadeta1 02.12.2014 16:50
ciekawy przepis na sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak