Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
szpinak mrożony 1 op
makaron świderki 1/2 op
śmietana 30% 1 op
masło 1 łyżka
jajko 2 szt
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem i szpinakiem

Szpinak rozmrozić na patelni, wymieszać z jajkami, masłem, solą i pieprzem. Dusimy ok 10 minut i dodajemy śmietanę.
Piersi z kurczka umyć, pokroić i podsmażym z oliwą, wymieszać.
Ugotować makaron. Zahartować go w chłodnej wodzie i wymieszaćze szpinakiem, troszkę przytrzymać na ogniu.
Wyłożyć na talerz makaron ze szpinakiem, na to ułożyć piersi z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 07.02.2012 19:03
super
Sarenka 23.04.2011 09:33
Cos dla mnie :)
Marzena40 17.04.2011 13:03
ostatnio własnie coś takiego robiłam
Smakosz6 27.12.2010 22:54
mniam
hastalavista 09.10.2010 12:01
lubię takie rzeczy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak