Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsno pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pieczarki 45 dag
cebula 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
bulion 1/2 szkl
czosnek 3 ząbki
masło 1 łyżka
olej
majeranek
oregano
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsno pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Z papryk usunąć nasiona pokroić w paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. W garnku roztopić masło i dodać pokrojone warzywa. Podsmażyć. W tym czasie pokroić w kostkę mięso a pieczarki obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Zupa mięsno pieczarkowa foto
2
Do podsmażonych warzyw dodać mięso
Krok 2 - Zupa mięsno pieczarkowa foto
3
oraz pieczarki i całość usmażyć.
Krok 3 - Zupa mięsno pieczarkowa foto
4
Pod koniec dodać pomidory i wlać bulion.
Krok 4 - Zupa mięsno pieczarkowa foto
5
Doprawić do smaku i dusić całość ok 25 minut.
Krok 5 - Zupa mięsno pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

turkus3 23.11.2014 08:42
bardzo smakowicie ta zupka wygląda :-)
owca441 22.11.2014 20:50
apetyczna i pożywna
Gracer 22.11.2014 20:26
super przepis
Aannkaa82 22.11.2014 18:58
Apetyczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak