Zielone kluski w pomidorach konserwowych

Zielone kluski w pomidorach konserwowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    30 dag
  • mąka żytnio-razowa

    30 dag
  • masło

    80 gram
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • jaja

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory konserwowe

    1 puszka
  • keczup pikantny

    1 łyżka
  • żółty ser

    trochę
  • bułka tarta

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szpinak rozmrozić, mąkę wymieszać z 1/4 l wody, przykryc ścierką i odstawić. 40 g Masła lekko przyrumienić na patelni, dodać bułkę tartą i podsmażyć. Dodać drobno pokrojony szczypiorek. Ciasto połączyć z jajami, przyprawami i szpinakiem. Następnie dodać bułkę tartą. Kluski wkładać do osolonej wody. Pomidory osączyć i pokroić. Wymieszac masło wymieszać z czosnkiem. Dodać do pomidorów i poddusić aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać keczup i doprawić do smaku. Posypać startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

19.05.2011 06:51
interesujący przepis

monisia1977

29.10.2010 07:46
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat