Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone kluski w pomidorach konserwowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 30 dag
mąka żytnio-razowa 30 dag
masło 80 gram
Szczypiorek cienki 1 pęczek
jaja 4 szt
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
pomidory konserwowe 1 puszka
keczup pikantny 1 łyżka
żółty ser trochę
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone kluski w pomidorach konserwowych

szpinak rozmrozić, mąkę wymieszać z 1/4 l wody, przykryc ścierką i odstawić. 40 g Masła lekko przyrumienić na patelni, dodać bułkę tartą i podsmażyć. Dodać drobno pokrojony szczypiorek. Ciasto połączyć z jajami, przyprawami i szpinakiem. Następnie dodać bułkę tartą. Kluski wkładać do osolonej wody. Pomidory osączyć i pokroić. Wymieszac masło wymieszać z czosnkiem. Dodać do pomidorów i poddusić aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać keczup i doprawić do smaku. Posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 19.05.2011 06:51
interesujący przepis
monisia1977 29.10.2010 07:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak