Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z boczniakami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
karkówka 30 dag
smalec 1 łyżka
szynka 30 dag
kiełbasa wiejska 20 dag
boczniaki 20 dag
cebula czerwona 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup łagodny 1 łyżka
przyprawy 2 łyżki(przyprawa do bigosu)
pieprz do smaku
cukier do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Porada

Bigos z boczniakami i wędliną podawać z pieczywem

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z boczniakami

Kroki postępowania

1
Kapustę pokroić, włożyć do garnka, wlać wodę, dodać liście laurowe i angielskie ziele, gotować.
Krok 1 - Bigos z boczniakami  foto
2
Mięso pokroić w kostkę, wytopić na patelni.
Krok 2 - Bigos z boczniakami  foto
3
Skwarki i mięso włożyć do kapusty.
Krok 3 - Bigos z boczniakami  foto
4
Na tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę szynkę i kiełbasę, połączyć z kapustą i gotować do miękkości.
Krok 4 - Bigos z boczniakami  foto
5
Na rozgrzanym smalcu usmażyć posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę boczniaki.
Krok 5 - Bigos z boczniakami  foto
6
Następnie wsypać mieloną paprykę, dodać przecier, przyprawę do bigosu i ketchup, wymieszać.
Krok 6 - Bigos z boczniakami  foto
7
Połączyć z kapustą,
Krok 7 - Bigos z boczniakami  foto
8
Doprawić do smaku i gotować przez kilka minut.
Krok 8 - Bigos z boczniakami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.11.2014 07:28
muszę spróbować
Ola1984 21.11.2014 06:47
Uwielbiam taki bigos.
Róża1 20.11.2014 23:57
z grzybkami najsmaczniejszy !!!!
Megg 20.11.2014 23:27
super smaczny bigosik
Konczi 20.11.2014 23:04
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak