Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki po mojemu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
mięso mielone 500 g
ryż 1,5-2 woreczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
bulion 3 łyżki
majeranek
suszona natki pietruszki Prymat
czosnek 4 ząbki
koncentrat pomidorowy
sól i pieprz
mąka ziemniaczana
cebula 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki po mojemu

Przygotować farsz należy.Mieszamy mięso mielone z ugotowanym ryżem ,jajkiem,przsmażoną cebulką z czosnkiem ,2 łyżeczki przecieru pomidorowego i z przyprawami.Kapustę gotujemy ok 10 min, i odcinamy liście,odciąć twarde końcówki i nakładać na każdy liść kapusty farsz i zwijać gołąbki.Zwinięte gołąbki smażymy z dwóch stron,przekładamy do garnka.Na dnie ułożyć liście które nam zostaną z kapusty.Usmażone gołąbki zalewamy wodą,dodajemy kostki rosołowe i przecier pomidorowy i dusimy ok 30-35 min.Potem gołąbki wyjąć ,a sos zagęścić mąką ziemniaczaną.Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 22.11.2014 22:16
moje ulubione danie
Noruas 20.11.2014 22:43
uwielbiam taki obiad
berys18 20.11.2014 20:59
dobry sposób na gołabki
Renataj 20.11.2014 20:38
Bardzo lubię gołąbki właśnie z kapustą włoską.
gosia1988 20.11.2014 19:25
moje ulubione danie
agnieszka214 20.11.2014 19:21
gołąbeczi az slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak