Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
kasza manna 3 łyżki
morele suszone 60 gram
mięta 1/2 łyżeczki (suszonej otartej)
jogurt naturalny 2 łyżki

Porada

Dla lepszego smaku kaszę można wymieszać z musem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym

Mleko zagotowujemy. Następnie cały czas mieszając dodajemy powoli kaszę, uważając, by nie powstały grudki. Gotujemy chwilę, do czasu, aż kasza zacznie gęstnieć. Przekładamy do miseczki lub pucharka.
Morele gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody. Miksujemy blenderem na mus, a następnie dodajemy miętę i jogurt naturalny. Mieszamy i wykładamy na kaszę. Na wierzch kładziemy łyżeczkę jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.11.2014 22:38
Dobry deser.
V_kuchareczka 19.11.2014 21:52
super deserek
kasia.s 19.11.2014 21:33
Pyszności:)
pajbek 19.11.2014 21:22
Pyszny deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak