Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjny forszmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 l
warzywa mrożone
wędlina 450 gram
por (biała część) 1 szt.
papryka czerwona 2 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kości wieprzowe 1 szt.
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjny forszmak

Kroki postępowania

1
Do garnka z wodą dodajemy kość wieprzową i warzywa plus pokrojoną drobno paprykę i por. Należy dodać również liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 1 - tradycyjny forszmak foto
2
Skrawki wędlin kroimy drobno wrzucamy do garnka.
Krok 2 - tradycyjny forszmak foto
3
Całość gotujemy około 3O minut.
Krok 3 - tradycyjny forszmak foto
4
Gdy warzywa i wędlina jest miękka całość doprawiamy koncentratem pomidorowym. Solimy i dodajemy pieprz do smaku.
Krok 4 - tradycyjny forszmak foto
5
Gotowa zupa:)
Krok 5 - tradycyjny forszmak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak