Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatuja

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 750 g
cukinia 500 g
pomidory 1 kg
papryka czerwona
papryka pomarańczowa
przecier pomidorowy 3 łyżki
cebule 3
oliwa 5 łyżek
ząbki czosnku 2
Liść laurowy suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatuja

Obierz kabaczki i pokrój w spora kostkę.Cukinie pokrój ze skórką.Bakłażany pokrój w 1,5 cm plastry,posól i ułóż na sicie.Po 30 min.opłucz i osusz plastry.Przekrój je na pół.Papryki pokrój na ćwiartki.Posiekaj czosnek i cebulę pokrój.Na patelni zeszklij cebulę,dodaj czosnek i zioła i duś ok 30 min.Dodaj pozbawione skórki i pokrojone pomidory.Dopraw i duś 5 min.Potem zdejmij z ognia przełóż do garnka.Na patelni obsmaż kawałki warzyw,każde osobno i przełóż do garnka z sosem.Duś ok 15min.Pod koniec dodaj przecier i dopraw.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak