Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory z żeberkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 90 dkg
pory 4 sztuki
piwo 1/4 szklanki
bulion warzywny 1 szklanka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 8 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pory z żeberkami

Mięso umyć, osuszyć pokroić po jednym żeberku.
Pory dokładnie umyć z piasku, pokroić w centymetrowe talarki.
W szybkowarze rozgrzać olej, włożyć żeberka, opiec na rumiano z każdej strony.
Do garnka dodać pokrojony por, liście laurowe, ziele angielskie, doprawić solą, pieprzem.
Zalać wszystko bulionem i piwem.
Zamknąć garnek, zagotować.
Zmniejszyć ogień pod garnkiem, dusić 30 minut.
Odstawić garnek odczekać jakieś 15 minut żeby ciśnienie uszło.
Podawać z ryżem .
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.11.2014 22:30
smaczna propozycja na obiad
gosia561 18.11.2014 15:05
pora na żeberka
ben-ka 18.11.2014 14:56
@adelajda!!!! popraw tą porę,bo to pory z żeberkami, a nie pora...... .W treści piszesz poprawnie: Pory dokładnie umyć z piasku, pokroić w centymetrowe talarki. ale w nazwie już używasz rodzaju żeńskiego.Nie obraż się ale,to w oczy kole,chociaż czytając różne wypowiedzi i przepisy bardzo dużo osób niepoprawnie odmienia to warzywo.A danie pyszne! uwielbiam żeberka w każdej postaci:)
Christopher 18.11.2014 13:20
Pysznie podane żeberka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak