Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowo-jajeczne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 100 g
jajko ugotowane na twardo 4 szt
jajko 2 szt
pieczarki 5 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki (do masy)
keczup 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowo-jajeczne

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanych jajek gotujemy je na twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na małe kawałeczki.
Krok 1 - Kotleciki ryżowo-jajeczne foto
2
Wszystkie składniki (ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą. Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Kotleciki ryżowo-jajeczne foto
3
Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Kotleciki ryżowo-jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 18.11.2014 22:38
fajny przepis.
gosia561 18.11.2014 15:05
robiłam ale bez ryżu
molanka 18.11.2014 14:31
ciekawy pomysł
erym 18.11.2014 10:23
super, grzyby jajka to zawsze dobre polaczenie...
Pietruszka 18.11.2014 10:02
fajne kotleciki
Wafelek2601 18.11.2014 09:43
Warto zrobić
dodi 18.11.2014 09:32
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak