Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń z cebulka pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cebula 1 szt
czosnek 2 zabki
masło 2 łyzeczki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń z cebulka pieczony

Kroki postępowania

1
Ryby bez głowy, umyć i oczyścić, zostawić ogon. Natrzeć przyprawami i czosnkiem na zewnątrz i w środku.
Natkę pokroić (ja użyłam mrożonej), włożyć do środka.
Krok 1 - Okoń z cebulka pieczony foto
2
dodać masło, łyżeczkę do każdej ryby
Krok 2 - Okoń z cebulka pieczony foto
3
cebulkę obrać i pokroić na półplasterki.
W środek ryby włożyć cebulkę,
Spiąć wykałaczką.

Krok 3 - Okoń z cebulka pieczony foto
4
Piec w piekarniku na termoobiegu ok. 25 minut w temp. 180 st.
Krok 4 - Okoń z cebulka pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 17.11.2014 23:42
doskonała rybka
Aannkaa82 17.11.2014 19:54
Uwielbiam takie rybki :) pyszności
Megg 17.11.2014 15:21
bardzo smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak