Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antrykot z sosem BBQ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

antrykot wołowy 4 po 150 g
groszek mrożony 300 g
pomidory 2
ząbki czosnku 2
masło 60 g

Marynata

oliwa 4 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Sos BBQ

ketchup pikantny 300 ml
musztarda dijon 1 łyżka
sos worcestershire 2 łyżki
miód pszczeli 100 ml
ząbki czosnku 2
ocet jabłkowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Antrykot z sosem BBQ

Składniki marynaty wymieszać ze sobą. Mięso umyć, wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym. Natrzeć marynatą i włożyć do lodówki na min 2 godziny.
Wszystkie składniki sosu barbeque dobrze ze sobą wymieszać. Doprawić. Odstawić na bok aby wszystkie składniki się połączyły.
Zamarynowaną wołowinę obsmażamy z obu stron na grillu lub patelni grillowej. Następnie ułożyć na blasze do pieczenia i piec około 8 minut w 180st. Po wyjęciu z piekarnika mięso odstawić na chwilę aby odpoczęło. Następnie pokroić w plastry.
Rozmrożony groszek przesmażamy na maśle z dodatkiem czosnku. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej pozbawione skóry i gniazd nasiennych). Całość smażymy około 3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 25.01.2016 17:22
antrykot fajnie sie prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak