Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 7 plastrów
olej do smażenia
słonina 10 dag
ogórki kwaszone 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 1 szt
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Plastry schabu dokładnie rozbijamy za pomocą tłuczka na cienkie płaty mięsa.
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Każdy płat mięsa dokładnie solimy z każdej strony, smarujemy odrobiną musztardy jedną stronę.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
Układamy na środku po paseczku ogórka, słoninki i cebuli, doprawiamy pieprzem.
Krok 3 - Roladki schabowe foto
4
Roladki zwijamy w ruloniki i związujemy nitką lub sznurkiem.
Krok 4 - Roladki schabowe foto
5
Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Po wyciągnięciu i ostudzeniu ściągamy sznureczki.
Krok 5 - Roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 13.03.2015 20:04
uwielbiam takie mięsko :)
berys18 21.11.2014 08:37
piękne rolady
migotka28 16.11.2014 17:21
apetyczne roladki
w mojej kuchni 16.11.2014 17:12
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak