Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna fasolówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
woda 4 szklanki
cukier 4 łyżki
aromat migdałowy 1 szt.
ryż 1 woreczek
masło 1 łyżeczka
płatki migdałowe 1 łyżka
mleko 1 1/4 litra
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna fasolówka

Wykonanie:
Fasolę zalać przegotowaną wodą, zagotować i odstawić na dwie godziny. Następnie fasolę ugotować do miękkości, zmielić, wsypać cukier, dodać parę kropli aromatu i utrzeć. Osobno ugotować ryż w osolonej wodzie z masłem, połączyć z masą fasolową i z zagotowanym mlekiem. Zupę rozlać na talerze, posypać płatkami migdałowymi i podawać szczególnie dla dzieci.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.11.2014 14:19
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak