Przepis i sposób przygotowania na: Piernik
Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Ciasto przelewamy na blaszkę i pieczemy około 50 minut w 160 stopniach.
mąka pszenna | 3 szklanki |
jaja | 3 sztuki |
cukier | 1 1/2 szklanka |
miód płynny | 20 dag |
śmietana | 1 szklanka |
woda letnia | 3 łyżki |
margaryna | 1 kostka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 3 łyżeczki |
kakao | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: