Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny schab pieczony

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
masło 1/2 kostki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
czosnek 4 ząbki
majeranek 1 łyzeczka
cząber 1/2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczki
bazylia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny schab pieczony

Kroki postępowania

1
MIęso umyć osuszyć, lekko skropić octem. Natrzeć solą, pieprzem i bazylią. Owinąć szczelnie folią aluminiowa i włożyc do lodówki na czałą noc.
Krok 1 - Aromatyczny schab pieczony foto
2
Czosnek drobno posiekać, wymieszać z masłem, dodac przyprawy (bazylię, rozmaryn, majeranek, oregano i cząber). Wymieszać.
Krok 2 - Aromatyczny schab pieczony foto
3
Schab podzielić nacinająć plastry ale w taki sposób by nie były dokrojone do końca. Kazdy plaster posmarować masłem ziołowym.
Krok 3 - Aromatyczny schab pieczony foto
4
Mięso połączyć w całosć, szczelnie owinąć foią aluminiową i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Aromatyczny schab pieczony foto
5
Podlać szklanką wody i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 1,5 godziny.
Krok 5 - Aromatyczny schab pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.11.2014 09:27
Coś dla mnie :-)
Anna169Hosz 15.11.2014 20:47
Pyszne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak