Mąkę przesiewamy na stolnicę , dodajemy proszek i masło . Siekamy masło z mąką, cukier ,żółtka i śmietanę mieszamy, dodajemy do ciasta , szybko zagniatamy . Dzielimy na 2 części , jedną wkładamy do lodówki , drugą do zamrażarki, na ok 2 godziny. Ciasto z lodówki wałkujemy, przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy powoli ser. Miksując dodajemy masło,mąkę, budyń, na koniec dodajemy sok z cytryny. Ciasto wlewamy na kruchy spód.Białka ubijamy z cukrem na lśniącą pianę , dodajemy budyń , na koniec malutkim strumykiem wlewamy olej i ciągle miksujemy. Pianę przekładamy na masę serową. Na koniec ścieramy zamrożone ciasto, pieczemy 50 minut.