Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki karmelizowane marynatą miodową

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

sos worcestershire 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
ząbek czosnku 1 ząbek
imbir 1 kawałek
miód 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki

Główne składniki

polędwiczki wieprzowe 250 gram
ryż 1 paczka
masło klarowane 2 łyżki

Porada

Polędwiczki najlepiej zostawić na noc do zamarynowania

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki karmelizowane marynatą miodową

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę pokrój na grube plastry. Rozbij je delikatne pięścią. Gotowe plastry przełóż do miseczki
Krok 1 - Polędwiczki karmelizowane marynatą miodową foto
2
W misce łączymy wszystkie składniki marynaty, siekany czosnek i imbir, wkładamy plastry polędwiczki i mieszamy. Odstawiamy na 30 min
Krok 2 - Polędwiczki karmelizowane marynatą miodową foto
3
Na patelni rozpuszczamy klarowane masło. Polędwiczki smażymy 3 minuty z każdej strony.
Krok 3 - Polędwiczki karmelizowane marynatą miodową foto
4
Gotowe polędwiczki przekładamy na talerzyk. Na patelnię wlewamy resztę marynaty i chwilę karmelizujemy
Krok 4 - Polędwiczki karmelizowane marynatą miodową foto
5
Podawać z ryżem, polane skarmelizowanym sosem. Smacznego!
Krok 5 - Polędwiczki karmelizowane marynatą miodową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 15.11.2014 16:08
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak