dżem jabłko-gruszka-jarzębina

dżem jabłko-gruszka-jarzębina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • gruszki

    1 kg
  • owoce

    1,5 kg jarzębiny
  • cukier

    1-1,5 kg
  • cukier waniliowy

    2 łyżki
  • woda

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - dżem jabłko-gruszka-jarzębina
Jabłka i gruszki wypestkowałam (bez obierania ze skórek)
Krok 2 - dżem jabłko-gruszka-jarzębina
Gotowałam je w wodzie do miękkości. Potem przetarłam przez sitko.
Krok 3 - dżem jabłko-gruszka-jarzębina
Do musu jabłko-gruszka dodałam umytą i zamrożoną jarzębinę.
Krok 4 - dżem jabłko-gruszka-jarzębina
Dodałam cukier i cukier waniliowy. Całość gotowałam do miękkości jarzębiny, około 20-30 minut.
Krok 5 - dżem jabłko-gruszka-jarzębina
Masę przetarłam przez sitko.
Krok 6 - dżem jabłko-gruszka-jarzębina
Włożyłam do wyparzonych słoików, zakręciłam i odstawiłam do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maridka19

18.12.2014 11:37
Pysznie wygląda:)

adelajda

15.11.2014 16:48
ciekawy przepis

nogawkuchni

15.11.2014 15:57
Bardzo ciekawy dżem, z pewnością wyjątkowy w smaku,interesujący przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat