Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 4 kwadraciki
sos waniliowy
śmietana kremówka 250
sok z cytryny
cukier puder 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie

Kroki postępowania

1
Gotowe kwadraty ciasta francuskiego,rozmrożonego,układamy na blaszce smarujemy tłuszczem i lekko nakłuwamy widelcem i pieczemy do 15 min w 220 stopniach
Krok 1 - Ciastka francuskie foto
2
W tym czasie rozrabiamy sos waniliowy z mlekiem,myślę że taki sos też można zastąpić po prostu budyniem.I ubijamy śmietanę na sztywno.
Krok 2 - Ciastka francuskie foto
3
Po upieczeniu ciastka kroimy na pół i nakładamy na spód sos waniliowy,i bitą śmietanę.
Krok 3 - Ciastka francuskie foto
4
Przykrywamy ciastko ,i polewamy je lukrem cytrynowym.Cukier puder wymieszany z sokiem z cytryny.Ciastko gotowe do jedzenia,pyszne,kruche.
Krok 4 - Ciastka francuskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 14.11.2014 16:19
proste i szybkie przedewszystkim
Adamorek 14.11.2014 15:56
fajna niespodzianka w kopercie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak