Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

upiorny krem czekoladowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1 duża
nutella
Biszkopt
kakao
kolorowa posypka
cukier puder
pierniczki glazurowane okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: upiorny krem czekoladowy

Zimną śmietanę kremówkę ubiłam z cukrem pudrem na sztywno i dodałam trochę nutelli, około 2 łyżek.
Biszkopt (miałam gotowy spód do tortów) pokruszyłam i dodałam trochę kakao.
Okrągłe pierniczki przekroiłam wzdłuż na pół i roztopioną w kąpieli wodną nutellą narysowałam na nich znaki krzyży i zrobiłam napisy.

Do pucharków włożyłam ubitą śmietanę. Na to wysypałam pokruszony biszkopt. Wsadziłam pierniczki tak by przypominały nagrobki i udekorowałam cukrową posypką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 16.12.2014 11:19
świetny deser :)
Agata3 14.11.2014 16:03
fenomenalny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak