Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje "burito"

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1 mała szt.
olej do smażenia odrobina
koncentrat pomidorowy 90 g
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
bagietka 3 szt

Porada

Syn od kilku dni prosił mnie bym zrobiła "burito". Usłyszał w bajce, że jeden z bohaterów to lubi i on też chciał tego spróbować. Ja za panieńskich czasów jadłam coś takiego raz w jakiejś pizzerii i według tego co pamiętałam zrobiłam swoje "burito" :

Przepis i sposób przygotowania na: moje "burito"

Kroki postępowania

1
na odrobinie oleju podsmażam mielone, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w paski paprykę. Przyprawiam i duszę pod przykryciem.
Krok 1 - moje "burito" foto
2
W tym czasie bagietki przekrajam na pół i wydrążam środek.
Krok 2 - moje "burito" foto
3
Do mięsa dodaję koncentrat i fasolę. Chwilę trzymam na ogniu
Krok 3 - moje "burito" foto
4
i takim farszem napełniam bagietki.
Krok 4 - moje "burito" foto
5
Następnie zapiekam je przez ok 3 minuty w piekarniku (tak by bagietka była ciepła).
Krok 5 - moje "burito" foto
6
smacznego :)
Krok 6 - moje "burito" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.11.2014 15:53
Prezentuje się bardzo apetycznie.
Stenka 14.11.2014 15:31
ciekawy przepis
zabcia117 14.11.2014 13:22
Pysznie wygląda :)
dodi 14.11.2014 12:22
apetycznie wygląda
Bernadeta1 14.11.2014 12:08
wygląda bardzo smacznie
marenka 14.11.2014 11:20
Chętnie bym spróbowała;)
Aleksandra/Olcia 14.11.2014 10:38
poproszę jedno
pestka 14.11.2014 09:19
bardzo smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak