Przepis i sposób przygotowania na: Gęś po polsku w kapuście
Kroki postępowania
Do naczynia z pokrywką, przełożyć warzywa z boczkiem, dodać obsmażone gęsie nogi, podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika na 2 godziny, temp. 180 oC.
gęsie udka | 2 szt |
kapusta kiszona | 50 dag |
ząbek czosnku | 2 szt |
cebula | 1 szt |
papryka zielona | 1 szt |
pomidory | 2 szt |
kminek | 1 łyżeczka |
Majeranek suszony Prymat | 2 łyżki |
mąka | 1 łyżeczka |
sól | |
smalec | 5 dag |
boczek wędzony | 5 dag |
śmietana 18 proc | 100 ml |
natka pietruszki | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: