Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini serniczek a'la biedronka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg zmielony 180 gram
laska wanilii 1/2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
wrzątek 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
rodzynki kilka sztuk
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Mini serniczek a'la biedronka

W 1/4 szklanki wrzątku rozpuszczamy żelatynę, a w pozostałym galaretkę. Odstawiamy do wystygnięcia.
Twaróg mieszamy z cukrem pudrem i miąższem wanilii. Dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do dwóch zabezpieczonych folią aluminiową rantów cukierniczych o średnicy 8 cm. Na wierzchu układamy rodzynki, a następnie zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki, do czasu, aż galaretka całkowicie stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.11.2014 10:23
na pewno jest pyszny :-)
R'n'G Kitchen 14.11.2014 12:51
Bardzo fajnie prezentuje się ,pewnie pyszny. Mniam!
gosia1988 13.11.2014 20:44
na pewno smaczny
RenataZ-et 13.11.2014 20:13
super serniczek
V_kuchareczka 13.11.2014 18:05
super się prezentuje
agnieszka214 13.11.2014 17:46
bardzo apetycznie wyszedł
nogawkuchni 13.11.2014 16:39
Świetne mini serniczki,urokliwie się prezentują i z pewnością świetnie smakują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak