Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 3-4 szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
sok z cytryny
oliwa
cukier
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
sok jabłkowy 1-2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na zimno z jabłkiem i cebulą

Buraki ugotować,obraci ostudzić.Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i jablko zetrzec na terce o drobnych oczkach i dodać do buraków . Całość wymieszać i dodwać oliwę, sok z cytryny,sok jablkowy, sól, pieprz i cukier wg uznania. Odstawić na ok 30 min do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 18.05.2015 09:12
buraczki w każdej postaci są pyszne
gosia561 13.11.2014 12:19
najlepszy dodatek do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak