Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy krem do ciast i babeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 36% 1 karton
truskawki 400 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy krem do ciast i babeczek

Truskawki umyć, następie zmiksować.
Do tak przygotowanych truskawek dodać żelatynę, rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.
Truskawki powinny zacząć tężeć.
Całość wymieszać z ubitą śmietaną. Dodać ok 4 łyżki cukru.
Krem jest gotowy do wyłożenia na ciasto lub do babeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 12.11.2014 20:40
Truskawki- zapachniało wiosną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak