Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pigwą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki

mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 1-2 szt
mąka pszenna 2 szklanki
sól do smaku

nadzienie

pigwa 1 kg
cukier 1 szklanka
cynamon Prymat 1 łużeczka

Porada

Zwinięte naleśniki można polać bitą śmietaną

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pigwą

Owoce pigwy po wypłukaniu przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Zalać wodą, aby były tylko zanurzone i gotować pod przykryciem około 10 minut żeby zmiękły. Przetrzeć przez sito, aby usunąć twarde części. Włożyć ponownie do garnka, dodać cukier i cynamon i pogotować około 5 minut.
Z podanych składników na ciasto naleśnikowe usmazyć naleśniki. Posmarować naleśniki przygotowanym przecierem z pigwy i zwinąć w rulon

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.06.2017 07:43
chętnie bym spróbowała takich naleśników
Damiano
Damiano 28.04.2015 07:44
fajny pomysł
romanrafal
romanrafal 22.03.2015 08:20
fajne naleśniki
Jagódka77 07.12.2014 19:53
lubię pigwę w każdym wydaniu
gacopierz23 06.12.2014 22:11
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak