Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marony z czekoladową glazurą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasztany jadalne 10 szt
mleko 100 ml
cukier 2 łyżki
rum 1 łyżeczka
biała czekolada 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Marony z czekoladową glazurą

Kroki postępowania

1
Marony, czyli jadalne kasztany upiec, zdjąć skorupkę i skórkę wewnętrzną.Mleko podgrzać z cukrem, dodać marony i gotować 5 minut.
Krok 1 - Marony z czekoladową glazurą foto
2
Czekoladę rozpuścić dodając rum.
Krok 2 - Marony z czekoladową glazurą foto
3
Przełożyć na kratkę..Polać marony i odstawić ,aby glazura stężała.
Krok 3 - Marony z czekoladową glazurą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.11.2014 08:22
W czekoladzie jeszcze kasztanów nie jadłam, choć z czekoladą owszem (robię krem Mont Blanc i inne desery) - wyglądają jak orzeszki w czekoladzie ;)
Edith85 12.11.2014 18:26
ciekawe jak smakują :)
Gabi44 12.11.2014 17:35
Wyszukane smakołyki.
Kuchenka 12.11.2014 16:16
fajnie wyglądają
2milutka 12.11.2014 13:59
o kurczę ale wypas,pierwszy raz coś takiego widzę;)
Adamorek 12.11.2014 13:40
ale fajna sprawa
Ania321 12.11.2014 13:35
nigdy jeszcze nie jadłam, może czas to zmienić :)
wwwiolka 12.11.2014 12:32
Bardzo fajny pomysł.
Pietruszka 12.11.2014 12:23
wyglądają pysznie, jak pralinki
Rysia 12.11.2014 11:37
Ciekawy pomysł. Takich jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak