Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie sushi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
ocet ryżowy 5 łyżek
nori 3 maty
avocado 1 sztuka
łosoś filet 100 gram
cytryna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie sushi

Sok wyciśnięty z cytryny łączę z wodą i octem ryżowym, po czym zwilżam nim dłoń i nabieram ugotowany i przestudzony ryż. Ryż rozsmarowuję na macie nori, pozostawiając po 1,5 cm do zawinięcia, po czym układam na ryżu paski łososia oraz pokrojone w paski avocado. Całość roluję za pomocą maty bambusowej. Następnie przygotowany rulon tnę na kawałki. Przygotowane sushi podaję z sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak