Sposób przygotowania

Zagotuj około 300 ml wiśni drążonych z sokiem ze słoika. Następnie połowę kisielu wiśniowego wymieszaj w połowie szklanki z zimną wodą. Kisiel dodaj do gotujących się wiśni i mieszaj aż do gęstości. Frużelina jest gotowa gdy uzyskamy kolor z matowego w ładny szklisty. Przekładamy frużelinę do miseczki i polewamy desery.

Porada autora

Możemy również gorącą frużelinę nalać do wyparzonych słoiczków, zakręcić słoiki i postawić do góry dnem lub pasteryzujemy 15 minut.

Komentarze

  • 1
    17158956_1660414097595564_7544246907324496367_o
    Opublikowano

    VioletoweKucharzenie

    do gofrów najlepsza:-)
  • 1
    10426835_675750875829459_205839035629931852_n
    Opublikowano

    Kasiaaaaa

    z kiwi tez mozna tak zrobic??
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobra
  • 1
    dscf2759
    Opublikowano

    Kluska_87

    na pewno przepis się przyda :)
  • 0
    fot-21
    Opublikowano

    Marta Ryżek-Kalkowska

    Myślę,że z wielu owoców tak można zrobić więc i z kiwi.
  • 1
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Zawsze robię ze świeżych owoców, ale pomysł ciekawy, bo można zrobić poza sezonem :) A sezon na wiśnie taki krótki.
  • 0
    fot-21
    Opublikowano

    Marta Ryżek-Kalkowska

    TO PRAWDA :) Ja często tobie takie wiśnie do ciast,aby wykorzystać i wiśnie i sok :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !