Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka marynowany w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
śmietana 18 proc 200 ml
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
ketchup łagodny 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Porada

Podawać z ziemniakami i surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka marynowany w śmietanie

Mięso umyć, osuszyć pokroić w paski. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z e śmietaną i ketchupem. Dodać zioła prowansalskie, przyprawę uniwersalną, odrobinę pieprzu i soli, wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso, przykryć i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.Następnie smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron po 5-6 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak