Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka panierowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 0,6 kg
mąka 0,1 kg
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,2 kg
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka panierowana

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, potem kroimy wzdłuż na mniejsze kawałki. Rozklapujemy młotkiem do mięsa, ale delikatnie, żeby mięso się nie rozłeciało. Nastepnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na osobne talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą i wybijamy jaja, które należy troszkę utrzepać.Rozklepany kotlet najpierw moczymy w mące, potem w jaju i na końcu w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.01.2014 03:34
smacznie podany obiad
IwonaDD 27.05.2013 20:21
klasyczny obiadek najlepszy :)
Bernadeta1 02.12.2012 11:29
szybki i bardzo smaczny obiadek
katarzynka455 24.10.2010 07:56
często takie robię
Malinka 23.10.2010 00:28
Szybkie mięsko na niedzielny obiadek:)
kasiurek 21.10.2010 09:07
też tak robie:)
iwona332 17.09.2010 22:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak