Żołądki drobiowe z marchewką

Żołądki drobiowe z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    50 dag
  • marchew

    3 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • fasolka szparagowa

    5 dag
  • olej

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
  • liść laurowy

    2 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki umyć, oczyścić, pokroić. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, krótko podsmażyć. W garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę bulionową oraz podsmażone żołądki. Dodać troszkę soli, majeranek, ziele angielskie i listek laurowy. Wszystko dusić, aż żołądki będą miękkie, co chwilę podlewając wodą. . Na patelni podsmażyć posiekaną cebulkę i czosnek. W rondelku ugotować marchewkę pokrojoną w talarki i pocięte na kawałki szparagi. Gdy żołądki będą miękkie dodać ugotowane warzywa i cebulkę z czosnkiem. Podprawić potrawę śmietaną zamieszaną z mąką i wodą. Dodać sól i pieprz. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

03.12.2012 23:34
smaczny obiad

Seba

30.05.2012 09:31
pycha

Wafelek2601

05.12.2011 06:48
bardzo takie lubię

Monika193

10.10.2011 09:44
smaczne

Mati13

22.09.2011 18:00
smaczne

Iwona51

04.08.2011 10:59
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat