Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe z marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 50 dag
marchew 3 szt
ząbek czosnku 1 szt
fasolka szparagowa 5 dag
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie
sól
pieprz
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe z marchewką

Żołądki umyć, oczyścić, pokroić. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, krótko podsmażyć. W garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę bulionową oraz podsmażone żołądki. Dodać troszkę soli, majeranek, ziele angielskie i listek laurowy. Wszystko dusić, aż żołądki będą miękkie, co chwilę podlewając wodą. . Na patelni podsmażyć posiekaną cebulkę i czosnek. W rondelku ugotować marchewkę pokrojoną w talarki i pocięte na kawałki szparagi. Gdy żołądki będą miękkie dodać ugotowane warzywa i cebulkę z czosnkiem. Podprawić potrawę śmietaną zamieszaną z mąką i wodą. Dodać sól i pieprz. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.12.2012 23:34
smaczny obiad
Seba 30.05.2012 09:31
pycha
Wafelek2601 05.12.2011 06:48
bardzo takie lubię
Monika193
Monika193 10.10.2011 09:44
smaczne
Mati13 22.09.2011 18:00
smaczne
Iwona51
Iwona51 04.08.2011 10:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak