Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 500 g
Czosnek suszony Prymat do smaku
ciasto francuskie 2 opakowania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica w cieście

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i przekręcamy przez maszynkę, dodajemy czosnek granulowany i odrobinę pieprzu. Ciasto kroimy na kwadraty, napełniamy farszem i sklejamy przeciwległe rogi. Pieczemy w piekarniku ok. 15 minut(do zarumienienia). Świetne na kolacje lub przekąskę na przyjęcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaaaa 13.11.2014 11:23
ciasto francuskie uwielbiam pod kazda postacia!
Kuchenka 11.11.2014 17:05
rewelacja :)
Ali 11.11.2014 14:52
Wygląda pysznie, zjadłbym :)
Stenka 11.11.2014 14:22
ciekawy przepis
Pietruszka 11.11.2014 12:57
fajne przekąski
Ania321 11.11.2014 12:36
ciekawy przepis, soczewicę bardzo lubię, a w takiej formie jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie wypróbować :)
Konczi 11.11.2014 12:36
pomysł godny uwagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak