Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki
serki homogenizowane 6 opakowań
cukier puder 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 g
galaretka truskawkowa 2

Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowy

Do gorącej wody (2½ szklanki) wsypujemy żelatynę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Serki miksujemy z cukrem i żelatyną dokładnie mieszamy (do masy można dodać trochę truskawek lub kawałki galaretki – wcześniej zrobiona i ostudzona galaretka pokrojona na małe kawałeczki). Całość wlewamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia (na dnie tortownicy można ułożyć biszkopty).
Galaretki wg przepisu na opakowaniu rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ciepłą galaretkę mieszamy z mrożonymi truskawkami i wylewamy na stężałą masę serową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak