Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś po wiedeńsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
mąka 3 łyżki
jajko 1 szt
rum 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
smalec gęsi do smażnia
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś po wiedeńsku

Kroki postępowania

1
Pierś obsypać przyprawami i odstawić na 1 h.
Krok 1 - Gęś po wiedeńsku foto
2
Pokroić w cienkie plastry.
Krok 2 - Gęś po wiedeńsku foto
3
Oprószyć mąką , panierować w jajkach rozmąconych z rumem i obtaczać w bułce tartej.
Kłaść na gorący tłuszcz i usmażyć.
Krok 3 - Gęś po wiedeńsku foto
4
Podawać z sałatą i cytrynką.
Krok 4 - Gęś po wiedeńsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.11.2015 18:19
ale cudne mięsko
jasiek 03.11.2015 16:59
cudne mięsko
luna76 10.11.2014 16:23
gęś rewelacyjna i jak zwykle apetyczna :)
mirosława4 10.11.2014 16:23
smaczne i zdrowe mięso , a tak nie doceniane przez nas
Bernadeta1 10.11.2014 14:24
Dawno nie jadłam gęsi a to mięsko tak kusząco wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak