Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne racuchy z jabłkiem, żurawiną i nutką imbiru.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśne mleko 400 g
jajko 2
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2
żurawina suszona 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/3 lyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/3 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne racuchy z jabłkiem, żurawiną i nutką imbiru.

Do miski wbijamy jajka, dodajemy kwaśne mleko, mieszamy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami, mieszamy. Wsypujemy żurawinę oraz jabłka obrane i pokrojone na kawałeczki. Wszystko razem mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy z obu stron na złoto.
Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 10.10.2015 23:52
smkowite racuchy
Ela15 20.12.2014 12:42
bardzo je lubię
Romanowka 10.11.2014 07:53
Rewelacyjna propozycja na śniadanie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak