Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
seler naciowy 2 łodygi
ziemniaki 3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
marchew 2 szt
pomidor 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, wrzucić do wrzącej, osolonej wody, dodać liście laurowe i gotować około pół godziny.
Krok 1 - Kapuśniak z kapusty pekińskiej foto
2
W międzyczasie pokroić warzywa, a następnie dodać do wywaru ziemniaki, pietruszkę, marchew, seler korzeniowy i paprykę. Gotować około 5-7 minut.
Krok 2 - Kapuśniak z kapusty pekińskiej foto
3
Dodać poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojonego w kostkę pomidora oraz seler naciowy. Gotować całość około 10 minut.
Krok 3 - Kapuśniak z kapusty pekińskiej foto
4
Dodać przecier pomidorowy. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)
Krok 4 - Kapuśniak z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.11.2014 08:30
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak