Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z dyni

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 40 dag
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
majonez 2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
pieprz
sól
pestki dyni 1 łyżka
pestki słonecznika 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z dyni

Kroki postępowania

1
Dynię pokroić w plastry, włożyć do blaszki i piec w piekarniku w temp. 180 st przez ok. 20 min, aż dynia będzie miękka.
Krok 1 - Pasta z dyni foto
2
Następnie wystudzić i zblenderować.
Krok 2 - Pasta z dyni foto
3
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie.
Krok 3 - Pasta z dyni foto
4
Do puree z dyni dodać zeszkloną cebulę, posiekaną natkę pietruszki majonez, musztardę , ziarna oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Gotową pastę nakładać na kanapki i posypać jeszcze wierzch kanapki ziarenkami.
Krok 4 - Pasta z dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2014 21:13
pomysłowa, nie jadłam takiej.
JOANNA16 10.11.2014 18:28
ciekawa pasta, z chęcią bym spróbowała
Renataj 09.11.2014 10:41
Rewelacyjny pomysł wart wypróbowania.
Lis 09.11.2014 10:11
Smakowita taka pasta:)
Bernadeta1 09.11.2014 09:19
takiej nie jadłam, smak zaciekawia
ice cubes 09.11.2014 09:11
smakowite śniadanie :)
marcia7 08.11.2014 23:39
ciekawy pomysł na dynię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak