Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedelki kukurydziane z kuchni rumuńskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 1/2 szklanki
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedelki kukurydziane z kuchni rumuńskiej

Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z masłem, dodać śmietanę, mąkę kukurydzianą i na końcu sztywno ubitą pianę z białek. Masę delikatnie wymieszać, przyprawić, kłaść łyżką kluseczki na osoloną, wrzącą wodę i gotować 10 minut. Podawać polane masełkiem lub do barszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 08.11.2014 20:39
na pewno pyszne;)
Stenka 08.11.2014 18:36
smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak