Zupa "Ślepe ryby"

Zupa "Ślepe ryby"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2
  • pietruszka

    2
  • seler

    mały
  • por (biała część)

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • ziele angielskie

    kilka
  • liście laurowe

    3
  • śmietana 12%

    70 ml
  • majeranek Prymat

  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w kostkę ,wrzucamy do garnka razem z przyprawami ,zalewamy wodą (2-3 cm ponad warzywa) ,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Dodajemy śmietanę rozprowadzoną z wywarem ,dodajemy do całości ,podgrzewamy. Doprawiamy majerankiem ,solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ggosienka68

02.12.2014 15:36
wygląda bardzo smacznie :)

adelajda

08.11.2014 17:08
Moja babcia dodawała do tej zupy jeszcze brukiew :)

Ali

08.11.2014 05:49
Wygląda rewelacyjnie!

Iwusia

07.11.2014 23:21
ciekawa zupka

RenataZ-et

07.11.2014 22:40
ciekawa propozycja

Aleksandra/Olcia

07.11.2014 21:13
ale apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat