Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza pieróg

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 1 kg
mleko 0,5 litra
drożdże 1/4 kostki
jajko 1 szt
olej 60 ml
cukier 2 łyżeczki
sól 3 łyżeczki
ketchup pikantny
Bazylia suszona Prymat

dodatki

ser żółty
mozzarella
salami
kukurydza w puszce
pieczarki
cebula
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza pieróg

Kroki postępowania

1
Drożdże, cukier, odrobinę mleka i łyżeczkę mąki mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce aby wyrosło,
Krok 1 - Pizza pieróg foto
2
Mąkę, mleko, jajko. olej, sól oraz wyrośnięte drożdże zagniatamy tak aby powstało nam gładkie ciasto
Krok 2 - Pizza pieróg foto
3
Ciasto wałkujemy i wycinamy duże kółka. Smarujemy ketchupem, posypujemy bazylią suszoną lub przyprawą do pizzy,
Krok 3 - Pizza pieróg foto
4
Na połówce placka układamy dodatki wg. uznania.
Pieroga sklejamy tak jak zwykłe pierogi.
Krok 4 - Pizza pieróg foto
5
Pieczemy na blaszce posmarowanej olejem do momentu aż ciasto się zarumieni, w temp. 200 stopni
Krok 5 - Pizza pieróg foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 07.11.2014 18:19
pyszne- taki pieróg NAWINIE
mirosława4 07.11.2014 16:21
smacznie się prezentuje
Adam/ZUB3R 07.11.2014 15:03
wygląda smacznie
krokus 07.11.2014 14:14
Pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak